Smazání profilu

.

Facebook. Největší sociální síť na světě, která nabízí spoustu zábavy. Lidé na ní tráví téměř každý den a usnadňuje komunikaci mezi lidmi, jenž se nachazí každý na druhém konci světa. Facebook je na jednu stranu pomocník a na druhou stranu obrovský žrout času. Je pouze na nás, jaké si nastavíme hranice. Při dlouhém používání se nám může stát, že se staneme na sociální síti závislí. Začneme potlačovat realitu a žijeme vlastně jen virtuálně – na Facebooku.

V takovýchto případech možná začnete uvažovat o smazání uživatelského účtu. Najednou se začnete pídit potom, jak účet odstranit, ale zjistíte, že to není vůbec jednoduché. Ba naopak je to pěkný oříšek. Právě z tohoto důvodu jsme se rozhodli připravit detailní návod.

Deaktivace účtu/kompletní smazání?

Uvažujete tedy o tom, že používání Facebooku značně omezíte. Jsou dva způsoby jak se svým účtem naložit. První možností je pouhá deaktivace profilu a druhou smazání.

Deaktivace profilu

Pojďme si tedy říci, co se skrývá pod pojmem deaktivace profilu. Zjednodušeně řečeno, po deaktivaci profilu dojde k jeho zneviditelnění. Nikdo jej nebude moci vyhledat a ani Vaši součastní přátelé nic neuvidí. Pozor! Veškeré fotografie, statusy a zprávy jsou stále uloženy na serveru Facebooku. V případě, že by jste si jednoho dne Váš krok rozmysleli, dojde k obnově profilu.

Jak účet deaktivovat?

Případně, že jste se rozhod-li pro deaktivaci účtu, tak postupujte následovně. Klikněte na Nastavení účtu -> Zabezpečení -> Deaktivujte svůj účet. To je vše. Od této chvíle je účet deaktivován. V případě, že ho budete chtít v budoucnu obdnovit, stačí přihlásit pomocí emailu a hesla.

Definitivní smazání profilu

V případě, že se rozhodnete definitivně smazat svůj účet, tak si to dobře promyslet. Tento krok se nedá vrátit!!! Nechcete-li přijít o fotky, statusy a zprávy, které jste na Facebooku někdy publikovali, tak je dobré stáhnout si vše do Macu či PC. Klikněte si na Nastavení -> Obecné -> Stáhnout soubor se svými daty.

Nechcete-li si, ale věci zálohovat, tak tento krok samozřejmě vynechejte. Otevřete si stránky Facebooku -> dole v pravém rohu klikněte na Nápověda -> Správa účtu -> Deaktivace -> odstranění a zvěčnění účtu. 

Objeví se Vám článek. V článku se nachází formulář -> vyplňte jeho veškeré náležitosi -> vyběhne vám okno, kde klikněte na Odstranit -> vyplňte své heslo a opiště ověřovací kod. To je vše. Pokud se ke svému účtu během 14 hodin nepřihlásíte, tak dojde k definitivnímu odstranění.

Tak to by bylo. Doufáme, že Vám článek pomohl a pokud ano dejte nám prosím LIKE i když profil stejně asi smažete.

Smazání profilu
5 (100%) 3 votes